luni, 10 august 2015

Ardei umpluti cu naut



Ardei umpluti cu naut, un deliciu de mancare pentru cei care poftesc ardei umpluti, dar sanatatea nu le permite sa manance traditionalul ardei umplut si pentru cei sanatosi, care asa aleg sa se hraneasca pentru a- si pastra sanatatea.



Punem nautul la inmuiat in apa calduta, aproximativ 7 ore. La fel punem  si orezul integral.


Intr- o cratita, in care am pus 50 ml ulei presat la rece, de floarea soarelui, punem ingredientele pentru umplutura: o ceapa taiata marunt, nautul inmuiat si blendarit putin, incat sa ramana mici bucatele, orezul, optional ciuperci semipreparate sau crude, telina, ardei taiat marunt, morcov ras si patrunjel.

Adaugam sare, dupa gust, o foaie de dafin, putin piper, apa si dam la foc mic.
Dupa ce a scazut apa, trecem amestecul intr- un castron si- l lasam la racit, putin.
Umplem ardeii cu amestecul pregatit, racit, adaugam putina apa, 20 ml ulei, foaie de dafin, bobite de piper, doua cuisoare sau alt condiment care va place, putin cimbru, sare, jumatate lingurita zahar brun pentru a taia aciditatea rosiilor din bulionul de casa, daca se poate, pe care- l punem din belsug.

 Au fiert, ar fi grozav daca ati simti mirosul, mult mai imbietor decat aspectul.

 Sunt acompaniati de o smantana din soia, preparata in casa, delicioasa.

 Despre smantana de soia, vorbim intr- o postare viitoare, poate chiar urmatoarea.

 Pot fi serviti si cu traditionala noastra smantana, sunt deliciosi si combinati cu ea.

                                         

 Sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu